Het gezicht achter Pienter & Co

Marloes van den Esschert

Ik ben Marloes van den Esschert. Moeder van drie hoogbegaafde kinderen, voormalig leerkracht en Intern Begeleider en nu eigenaar van Pienter&Co.

Mijn passie heeft altijd gelegen bij kinderen die buiten het gemiddelde vallen. Al na slechts één jaar voor de klas gestaan te hebben ben ik terug naar school gegaan om een opleiding te volgen tot specialist jonge risico kinderen. Daarna heb ik tien jaar binnen het Freinet onderwijs gewerkt en zo ervaren wat maatwerk voor kinderen kan betekenen. Dit is iets wat ik tot op de dag van vandaag doorvoer in mijn eigen manier van werken.

Na mijn ervaring als leerkracht ben ik aan het werk gegaan als Intern Begeleider. Tijdens deze periode heb ik veel kennis opgedaan met betrekking tot het ondersteunen van leerkrachten. In de 8 jaar dat ik als Intern Begeleider heb gewerkt heb ik ook ervaren dat het huidige schoolsysteem helaas weinig ruimte biedt voor maatwerk, ondanks dat de meeste kinderen hier veel baat bij hebben.

In mijn privé leven heb ik als moeder van drie hoogbegaafde kinderen veel ervaring opgedaan met hoogbegaafdheid. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik me steeds meer ben gaan interesseren en specialiseren in deze doelgroep.
In 2018 heeft dit geleid tot het werken als schooladviseur bij Edu&Ik. Daar heb ik met veel hoogbegaafde kinderen gewerkt, didactisch onderzoek gedaan, en zijn de eerste stappen gezet richting Pienter&Co.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement  >

Akkoord