PeergroepHB bij Pienter & Co

Een PeergroepHB is een groep voor hoogbegaafde kinderen waar zij elkaar kunnen ontmoeten en professioneel begeleid worden om een stabiel en gelukkig persoon te worden.

In een PeergroepHB worden kinderen gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen ontwikkeling. Hierdoor wordt de creativiteit geprikkeld, neemt de motivatie en de creativiteit toe en gaan kinderen meedenken, ideeën verzinnen en verbeteringen voorstellen.

Pienter&Co heeft als coachende begeleider de taak om te faciliteren en veilige omstandigheden te creëren zodat kinderen dit proces durven aangaan. Dit vraagt van ons dat we weten en aanvoelen hoe de denk- en belevingswereld van het hoogbegaafde kind eruit ziet en nog specifieker van het individu voor ons. Door ons hierop te richten zijn we in staat om het kind te helpen met het hervinden van zijn passie en doel.

Ieder kind ontwikkelt in zijn eigen tempo, op zijn eigen wijze, met eigen doelen. In onze PeergroepHB wordt dit als leidraad genomen, waardoor ieder kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen zoals het bij hem/haar past.
Ouders en PeergroepHB begeleiders functioneren altijd als team om het welzijn en de ontwikkeling van het kind goed te begeleiden.

Pienter&Co heeft besloten om deze groepen te gaan organiseren omdat het voor de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen van groot belang is om ook met gelijkgestemden te werken.

PeergroepHB

In een PeergroepHB stimuleren we kinderen om verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen ontwikkeling. Dit prikkelt hun creativiteit en motivatie. Kinderen gaan meedenken, ideeën verzinnen en verbeteringen voorstellen. 

Oudercursus Hoogbegaafd Thuis

De oudercursus Hoogbegaafd Thuis is bedoeld voor ouders van hoog-begaafde kinderen in de basis-school leeftijd. In 5 bijeenkomsten van 2 uur worden de onderwerpen behandeld.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.  Privacybeleid >

Akkoord