Nieuwsbrief november 2020

30 november 2020

Beste lezer,

Ook deze maand zijn we weer druk bezig geweest met het schrijven van diverse folders. Zo zijn inmiddels de folders Hoogbegaafdheid en didactische ontwikkeling en Hoogbegaafdheid en de vijf overexcitabilities van Dabrowski naar de drukker gegaan en zijn we bezig met het schrijven van een Hoogbegaafdheid en Trauma folder.

  Deze laatste folder werd geïnspireerd door de cursusdag ‘Trauma bij hoogbegaafde kinderen en jongeren’ die onlangs door Talentissimo werd gegeven. 

  Verder zijn we bezig met het ontwikkelen van materiaal voor scholen en de individuele begeleiding van kinderen.

  Even voorstellen
  Deze maand is ook een vrijwilligerscontract aangeboden aan Arwen Kuipers. Met haar opleiding tot orthopedagoog heeft zij de kennis in huis om Marloes te ondersteunen in haar werkzaamheden. Arwen helpt op dit moment drie ochtenden in de week mee om Pienter&Co op de kaart te zetten, met het schrijven van folders en artikelen en het uitwerken van de vele ideeën die we hebben voor Pienter&Co.

  Samenwerking
  Deze maand zijn ook de eerste stappen gezet richting hopelijk mooie samenwerkingen met het steunpunt Hoogbegaafdheid en een traumapsycholoog. We zijn nog op zoek naar samenwerking met een psycholoog die affiniteit heeft met hoogbegaafdheid en intelligentieonderzoek bij deze doelgroep. Mocht jij dit zijn of iemand kennen, dan horen we dit graag.

  GelukkigHB
  Vaak is er op de basisschool een plusgroep aanwezig waar hoogbegaafde kinderen hun Peers ontmoeten. Wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan valt dit weg. Pienter&Co wil daarom graag een GelukkigHB groep voor tieners starten. Interesse? Mail of bel!!

  Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid
  Sinds november is Marloes van den Esschert opgenomen in het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid. In dit register kunnen begeleiders van hoogbegaafde kinderen en volwassenen worden opgenomen als zij voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Voor ouders, leerkrachten, scholen en particulieren is de keuze voor een aanbieder die in het register is opgenomen een veiligere en makkelijkere optie dan zelf op zoek te gaan in het grote aanbod van aanbieders.

  Delen...

  Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement  >

  Akkoord