Nieuwsbrief augustus 2020

18 augustus 2020

Beste lezer,

De eerste Nieuwsbrief van Pienter&Co!
Middels deze nieuwsbrief zullen wij periodiek informatie over Pienter&Co, workshops, seminars ontwikkelingen op het gebied van hoogbegaafdheid en andere wetenswaardigheden met jullie delen. De eerste helft van 2020 is, om het zachtjes uit te drukken, bijzonder geweest. Nauwelijks gestart in november kon in maart de deur weer dicht en brak de tijd van Zoom, Teams, Facetime, Skype en thuiswerken aan. Inmiddels zijn we voor de zomervakantie voorzichtig begonnen met individuele trajecten en de GelukkigHB groepen en benutten we de vakantie voor de voorbereidingen van (laten we hopen) een mooi tweede deel van het jaar.

Pienter&Co zorgaanbieder via OZJT/Samen14
Vol trots kunnen we meedelen dat, na een selectietraject, aan Pienter&Co de opdracht is gegund om voor de 14 Twentse gemeenten zorg te gaan uitvoeren aan hoogbegaafde kinderen op basis van de Wmo 2015 en Jeugdwet. Kort gezegd houdt deze gunning in dat Pienter&Co voldoet aan de selectiecriteria en dat het administratieve proces om in aanmerkingen te komen voor vergoeding van begeleidingskosten vergemakkelijkt wordt. Zodra er een zorgvraag mét indicatie vanuit het zorgteam in de schoolomgeving (waarin ook de wijkcoach zitting heeft), vanuit de huisarts, schoolarts of gecertificeerde instelling of vanuit het Jeugdzorg-loket bij Pienter&Co binnenkomt en na de intake een behandelplan kan worden opgesteld loopt de vergoeding via OZJT/Samen14 en hoeft het PGB traject niet gevolgd te worden.

GelukkigHB start weer
Zaterdag 22 augustus beginnen de GelukkigHB groepen weer, er zijn nog plekken voor de groep 7 tot 9 jaar en de groep 10 tot 12 jaar. Meer info? Mail naar info@pienterenco.nl of bel 06-29222036.

Inloopavond
Pienter & Co organiseert maandelijks, iedere eerste woensdag van de maand, een inloopavond voor al je vragen over hoogbegaafdheid, GelukkigHB groepen, individuele begeleiding of schoolbegeleiding. Van 19:45 tot 21.00 uur staat de koffie (of thee) klaar! De eerste avond is 2 september a.s. Graag even een berichtje als je langs wilt komen op info@pienterenco.nl.

Intervisie-thema avond ouders
Op 16 september starten we met de Intervisieavonden voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Deze avonden organiseren we maandelijks, op iedere derde woensdag van de maand. Uitwisselen van ervaringen, leren van anderen en, desgewenst, een gastspreker. starten om 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur, inloop vanaf 19.45. Meer info? Mail naar info@pienterenco.nl of bel 06-29222036.

    Delen...

    Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement  >

    Akkoord