Heb vertrouwen in de juiste intentie, hoe verschillend de visies ook mogen zijn!

16 september 2020

In mijn werk heb ik al veel verschillende leerkrachten ontmoet. Leerkrachten die met een open blik naar kinderen kunnen kijken, die openstaan voor een zoektocht naar de meest passende mogelijkheden in het belang van de leerling. Leerkrachten die denken in termen van talent en mogelijkheden i.p.v problemen. Leerkrachten die zich kwetsbaar durven opstellen, leerkrachten die soms niets weten van hoogbegaafdheid maar intuïtief al heel goed aanvoelen wat er soms nodig is.

Natuurlijk zijn er ook leerkrachten bij wie dit niet zo is. Leerkrachten die bij hun eigen visie blijven, niet of nauwelijks out-of-the-box durven denken, leerkrachten die vinden dat hoogbegaafde kinderen het eerst maar eens moeten laten zien, die hoger cijfers. Leerkrachten die vooral het accent leggen op het gedrag, maar er niet achter kijken. Leerkrachten met wie ik het qua visie totaal niet eens was en waarbij dit het handelen in de weg stond.

Maar uiteindelijk geloof ik erin dat we allemaal dezelfde intentie hebben, namelijk zorgen voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling!

    Delen...

    Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement  >

    Akkoord