Intervisie voor ouders van hoogbegaafde kinderen


Ouders van (deels) thuiszitters
En dan zit je kind thuis! Hoe hard wij als ouders ook ons best doen om te zorgen dat je kind passend onderwijs krijgt, de juiste begeleiding en hulp, gaat het ondanks alle inzet soms niet goed. Dan kan het zijn dat je kind (deels) thuis komt te zitten.

Je hebt vaak een depressief kind in huis wat soms al getraumatiseerd is door alles wat hij/zij heeft meegemaakt. Als ouders vraagt dit enorm veel van je, je moet in eerste instantie je kind emotioneel opvangen maar daar houdt het niet op.
Je mag de strijd aangaan met leerplicht, overleg met het SWV, eventueel de onderwijsconsulent en onderwijs bieden mocht dit mogelijk zijn. Overal zijn regels aan verbonden,  meningen en oordelen van anderen.

Alle energie gaat hier als ouder inzitten en vaak vergeet je dan jezelf. Dit kan soms heel eenzaam en onmachtig voelen. Het kan dan fijn zijn om je ervaringen te delen met mensen die een soort iets gelijks mee maken of hebben gemaakt. Om die reden organiseert Pienter & Co regelmatig een avond om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen. Eventueel werken we met specifieke vraagstellingen of onderwerpen, al naar gelang de behoefte van de deelnemers.

Mocht er een specifieke vraag zijn waar we samen geen antwoord op hebben zal ik kijken of ik iemand kan vinden die ons hierbij kan helpen en uitnodigen.

Er kunnen maximaal 8 ouders deelnemen. Om de avond laagdrempelig te houden zijn de kosten 15 euro per avond.
In de agenda vind je de data van de eerstvolgende avond.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement  >

Akkoord