Individuele coaching voor hoogbegaafde kinderen en ouders

Het ontdekken en ontwikkelen van je talenten gaat niet altijd vanzelf. Hoogbegaafdheid brengt een enorme intensiteit met zich mee en maakt dat sociaal emotioneel niet altijd alles even makkelijk loopt. Op school kunnen problemen ontstaan omdat het onderwijs niet past bij wat jouw kind nodig heeft. Individuele coaching kan dan uitkomst bieden. Bij individuele coaching kijken we samen aan welke doelen we gaan werken. Zowel het kind als de ouders.

Inzicht in jezelf
Wat betekent hoogbegaafd zijn? Wat betekent hoogbegaafd zijn voor jou? Hoe kan ik beter en anders omgaan met mijn hoogbegaafd-zijn? Door middel van psycho-educatie gaan we samen kijken wat de antwoorden op deze vragen zijn. Door meer inzichten te krijgen zal een kind beter kunnen begrijpen waarom het soms ander denkt en beleeft. Vanuit dit begrip streven we naar meer acceptatie en erkenning.

Ouders: out of the box
Soms loop je als ouder tegen grenzen aan bij de opvoeding van je hoogbegaafde kind. Als ouder heb je misschien wel menig boek gelezen over dit thema om maar te zoeken naar antwoorden en hoe je als ouder het beste kunt faciliteren. Vaak herken je als ouder veel van jezelf in de ontwikkeling van je kind en komen er allerlei vragen vanuit je eigen jeugd naar boven.

Hoogbegaafde kinderen reageren vaak gevoelig op allerlei prikkels uit hun omgeving. Als u als ouder ook gevoelig bent dan kunnen u en uw kinderen elkaar hierin versterken. Het kan soms lastig zijn om deze patronen te doorbreken. Ouders moeten vaak out of the box durven denken.

Het kan fijn zijn om hier wat begeleiding bij te krijgen. Begeleiding van iemand die dit proces snapt kan dan helpend zijn.

Tarieven
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer een uur en is kostenloos.
De kosten voor een intakegesprek bedragen € 45,00 (gratis indien er tot begeleiding wordt besloten).
Het tarief per consult na de kennismaking bedraagt € 60,00 per uur.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement  >

Akkoord